Liesbeth Venneman
Mesoloog DM

Brink 30
7411 BT Deventer
ingang praktijk Mesologie:
Menstraat 2

Mobiel: 06-43199403
Email:
info@mesologie-venneman.nl


 

Werkwijze

Wat is de werkwijze van uw mesoloog?

U heeft geen verwijzing van de huisarts nodig, om een consult bij mij aan te vragen. Ik streef wel naar een goede samenwerking met huisartsen, specialisten en andere disciplines in de gezondheidszorg.

Indien u een afspraak met mij heeft gemaakt, houdt u er dan rekening mee dat de duur van een consult 1 tot 1,5 uur in beslag kan nemen.

In de  vragenlijst vraag ik u over uw klacht(en), medische voorgeschiedenis, algemene symptomen, leefgewoontes, medicijn- en/of supplementengebruik.
Indien er nog vragen zijn van uw of van mijn kant betreffende deze lijst, wordt dit nader met u besproken als onderdeel van het eerste consult.

Het eerste consult bestaat verder uit:

Pols- en tongdiagnose: volgens de traditionele Chinese geneeskunde en de Ayurveda

Lichamelijk onderzoek: deze is gericht op het voelen met mijn handen naar beweeglijkheid, spanning, pijn van organen, gewrichten, huid.
Elektro Fysiologische Diagnostiek (EFD): meting van ongeveer 100 punten op beide handen en voeten. Deze punten helpen om de functiestoornissen in de verschillende organen op te zoeken. Ook kan gemeten worden of medicatie die u inneemt, diëten die u volgt, sterke emoties en voedingsstoffen een positieve dan wel negatieve invloed op uw gezondheid hebben.

Aan de hand van de resultaten van het onderzoek kijk ik welke middelen (homeopathie, supplementen, voeding etc) de juiste balans tussen de verschillende functies kan herstellen.

Het mesologisch behandeladvies kan bestaan uit:

1. Voedings- of leefadvies

2. Chinese of ayurvedische kruiden

3. Homeopatische middelen

4. Orthomoleculaire supplementen bijvoorbeeld vitamines, mineralen, enzymen, aminozuren

De resultaten van het onderzoek en het behandeladvies worden uitvoerig met u besproken.
Het vervolgconsult vindt plaats 4 tot 8 weken na het eerste consult, ter controle van het aangegane behandelingsplan. Hieruit wordt tevens weer bepaald wat het vervolg behandelingsplan zal zijn. Het aantal behandelingen is sterk afhankelijk van uw klachten, echter streven wij er naar om na gemiddeld 3 à 5 behandelingen merkbaar resultaat te boeken.